L O V E


Ingen idé att börja planera ridpass

Idag hade jag utsläppet i stallet så var där vid 8 och hästarna var ute en kvart senare, skönt! Kookaii var lika vild som vanligt när man öppnar boxdörren till henne och hon vet att det är dags att gå ut ;)

Hästarna kom ut och stod och tuggade halm medans jag satte igång att krossa is i badkaren och sen ställde jag mig för att mocka, såg ut som att jag inte mockat på en vecka och fick kasta ut halva boxen kändes det som och efter det så var det dags att göra foder och det gick snabbt och lätt iaf!

Sen tog jag in min hästis för att rida henne, jag hade en plan i huvudet på vad vi skulle göra men hinner inte ens sätta fast grimskaftet förrän jag upptäcker blod på hennes båda framhovar.. *suck*
Kom in i stallet och fick se två nya sticksår, inte så mycket mer med det att göra än att rengöra dem. Ställde henne i vattenspiltan och vad händer inte då? Jo, det är stopp i våran brun och vattnet försvann ju liksom inte när jag skulle rengöra såren så när jag sedan var klar så var jag tvungen att häva vatten till förbannelse!

Kix såg så nöjd ut när jag fick arbeta!

Inget ridpass idag som sagt så vi får väl se hur hur ser ut om några dagar ;)Självdestruktiv häst?

Som ni alla vet så är min häst väldigt skadebenägen, hon lyckas med det mesta. Sånt man trodde var omöjligt kan min häst lyckas med. :)


Nu är det som så att Kookaii har lyckats få två sår på vardera insida av bakbenen, upp emot juvret..
Ett av såren har läkt jätte fint är rosa och med en fin skorpa, det andra däremot ser ihop läkt ut också, det är en skorpa men det är som en knöl under skorpan, hon är lite öm men inte halt. "Knölen" känns inte jätte hård men inte heller mjuk, jag hoppas verkligen inte att detta är en böld som är inkapslad för då är vi tillbaka på noll igen med ridningen för att då blir det penicillin igen!

Om vi ska prata om roligare saker så red jag för första gången på väldigt länge ett relativt hårt markarbetspass på banan idag, jag fuskade dock lite med en graman för att hjälpa henne att jobba rätt och inte gå och titta på fåglar och för att jag ska slippa pilla så mycket med henne, hon skötte sig fint men var något springig i traven. Hon har tappat så oerhört mycket muskler i sin redan dåliga rygg så hon orkar inte riktigt bära sig längre och tycker det är så jäkla kämpigt att göra det och därför hjälper jag till med graman.. Det blev bara skritt & trav idag då vi inte börjat galoppera än för att underlaget inte har känts helt okej, men så fort det börjar göra det så blir det andra bullar!
Vi har ju iofs ett fält att rida på men det känns ju inte optimalt att börja med att galoppera där när det ska vara lugn och sansad galopp så att jag sitter kvar liksom!


Och på tal om inget annat så har Jessica i mitt stall tagit hem världens sötaste gulligaste föl som är sååå mysig, jag dör! Man får inte mycket gjort när hon står i stallgången alltså.. ;)
Min dam hatar detta lilla föl dock, lilla fölis eller Saga som hon kallas skulle släppts ihop i den stora hagen med alla andra ston förra helgen men det gick ju sådär då min monsterhäst tyckte att det var hennes plikt att försvara alla andra hästar i hagen och därför jagade iväg denna lilla krabat ifrån alla.
Idag har dem fått hälsa på varandra i grimskaft och det gick ju sådär, jag gav Kix väldigt långt grimskaft för att jag vet att hon ALLTID slår med frambenen när hon hälsar på en annan häst och idag var inget undantag så det gjorde hon idag med dock så hade jag jätte henne för långt grimskaft så när hon slår iväg med sitt framben så slår hon väldigt högt och fastnar i grimskaftet.. Det var bara att släppa damen och sen försöka fånga in min självdestruktiva häst som till slut kom när hon insåg att grimskaftet slutar att jaga mig om jag står still och låter min matte fånga mig.

När jag väl fått tag i mitt monster så fick de hälsa en gång till dock var Kookaii inte speciellt förtjust i detta så hon bara stod och la öronen bakåt och sa ungefär "Kom inte hit din snorvalp!!" Sagt och gjort så höll sig Saga på avstånd, det var ganska lungt och till slut släppte vi dem på ridbanan för se om hon fortsatte att jaga skräck i Saga. Det ska tilläggas att Saga visar väldigt mycket underlägsenhet så fort hon hälsar på en annan häst, hon står och tuggar mot den andra hästen och flyttar sig snabbt om de äldre hästarna inte är nöjda!
Vi släppte dem och Kookaii börjar med att lukta på massa annat och Saga vill bara pussas med oss människor, sedan bar det iväg. Kookaii ställde sig ut med staketet som går mot hagen där hennes kompisar fanns kvar och sprang enbart på den långsidan! Saga försökte komma med och säga hej men fick inte riktigt tillåtelse av Kookaii. Kookaii jagade dock inte Saga längre och det är framsteg! Woop woop!

Det blev ett långt inlägg och väldigt mycket olika saker skrivna men ni få som läser får stå ut!

Ha en trevlig heeelg gott folk!


image description

Morgondagen

Imorgon ska jag ner till stallet tidigt, suger att jag måste gå ner men vad gör man inte för sin häst? ;)

Tänkte ta en sväng i skogen först och sen ska jag klättra på ett utav våra branta fält vid som vårat stall äger, ska bli roligt att få börja bygga upp Kix igen för hon har tappat så mycket muskler med alla sina skador den senaste tiden. :)


Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på lite serier och sen är det dags att sova!


Godnatt!
Totalt glömt bort

Har totalt glömt bort att berätta att jag ska ju opereras snart, ska opereras för min sjukdom giftstruma. Den 1 mars kommer jag att läggas på operationsbordet och bli borta ifrån stallet iaf 5 dagar till att börja med, sen får vi se. :)


Min medryttare Emma kommer att ha Kookaii så att hon får motion och sådär och ordentlig omvårdnad då jag inte vill lämna över min prinsessa till mina föräldar för att dem inte har hjälpt till på jätte länge i stallet med stalltjänsten, så min medryttare kommer att få göra det, haha :)


Jag är inte så nervös för detta än men vi får väl se när det bara är några dagar kvar sen, just nu känns allt lungt men det jag är mest nervös över och har varit hela tiden är dessa jävla nålar, jag kommer få en PVK i handen där jag kommer få narkosen och allt sånt, men som ni alla vet så hatar jag nålar och allt sånt där och erfarenheten är inte heller på min sidan.. Men det blir nog bra, blir massor utav bedövningssalva ska jag säga er, haha!

När man sätter en PVK så kan man sätta den i armvecket eller på ovansidan utav handen, jag tänker ta den i handen, och VERKLIGEN INTE ha den i armvecket, och med tanke på de gånger som jag legat inne och folk har satt denna jävla äckel nålen fel så är jag numera LIVRÄDD för detta!

Nu har ni fått reda på lite info om detta!

Time for diiiiinnnneeeer!

Kookaii - Dagens ridpass

Red en sväng på banan idag, trodde underlaget skulle vara riktigt dåligt men det var helt okej!

Med tanke på att Kix inte är helt igång än så får man ta det lite för vad det är ungefär. Vi började med att skritta fram länge, ungefär 25 minuter med lite halter, volter och ställningar. Hon va riktigt mjuk och fin, något jobbig i huvudet och att motivera huvudet. Travade lite sen och fick mig då en väldigt hetsig häst som inte ville lyssna det minsta på mina förhållningar så fick bli endel tempoväxlingar för få kontakt med hjärnan på henne och när hon väl gjorde som jag ville så fick det räcka där :) Slängde på ett extra  ländtäcke och gav mig ut på en skrittrunda(läs powerskritt)


image description

Nu är det dags för lunch och sedan bad dags för mina hundar, vilket innebär vattenbrottning!


Barnvakt

Är för tillfället barnvakt :) Hon ligger och sover nu då det är väldigt uttröttande att jaga en av mina hundar :)

Jag är med andra ord stalledig idag och ska sen färga håret och även ner på stan en sväng tror jag :)

Dags att göra lite nytta!


Turning tables

Jag kan aldrig komma på vad jag ska ha för rubrik så de få som läser min blogg får stå ut med massa låttitlar :)

Idag tog jag mig en promenad på en timme med hästis i ena handen och hundarna i andra, det är inte det lättaste att hålla 60 kilo hundar i ena handen och sen 600 kilo i andra handen när hundarna helst vill bita min röding i benen och min röding helst vill springa över hundarna, men det gick och efter ett tag så tappade de fokus på varandra :)

Röding vet när man är påväg hemåt iaf, så fort vi kommer på gamla järnvägen så vet hon att det är dags att röra på sig hemåt och lägger då det långa benet framför sig och då går det undan kan jag lova, haha! Och försöker man få henne att lugna sig så kontrar hon med att studsa eller att börja trava, min lilla knasig röding!

Imorgon är det en uteritt som gäller, dock inte lång. Blir lite trav imorgon också då vi nu börjat trava lite lätt och väldigt försiktigt igen :)

Favorit i repris

Piercing

Har satt i min piercing igen, gjorde inte speciellt ont att sätta in staven igen men började ändå blöda.. Jaja! Nu är den på plats igen iaf and i looooove it!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, kolla på lite scrubs avsnitt och sen läsa en kalas bra bok som jag köpte idag!

Natti natti ;)