Lördag 30 Juli

Det har alltså gått 27 dagar sen jag bloggade sist, jo vad har hänt?

Kookaii är fullt igång, hon trivs som fisken i vattnet med sin tjocka mage och äter som aldrig förr. Hon håller dock på att trimmas för fullt så magen ska nog vara borta på henne om ett år ungefär. :)
Kookaii har ju alltid en tendens till att lägga på sig, hon blir inte rund om magen dock utan hon får hängbuk istället. Men vad jag vet så har jag inte sänkt sadelgjorden något ;)

Hon gör framsteg varje dag, även om jag haft henne i 5år snart så kan de ibland kännas som att de tar tvärstopp och vi bara står och trampar på samma ställe i 1 månad så till slut trillar poletten ner och hon gör jätte framsteg..
"För att ta ett steg framåt krävs det att du tar två steg bakåt"

Jag håller på att jobba Kix väldigt mycket ifrån marken för att få så varierad träning som möjligt, jag anser att på sommaren är det inte så kul att rida på banan och trimma utan jag ger mig hellre ut i skogen och rider ett dressyr pass och kämpar på. Annars är det mycket longering och tömkörning som står på schemat dels för att jag&Kix tycker det är kul och att det är varierande arbete hela tiden, speciellt med tömkörning. :)

Räkna inte med bättre uppdatering ;)Söndag 3 Juli

Redan Juli? Vart tar tiden vägen egentligen?

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist förutom att Kookaii är igång fullt nu :) Tömkörde henne i fredags och det var ju en historia i sig, haha. Hon tyckte att det var tråkigt att galoppera så långsamt som jag ville på en volt och höll därför på att dra med mig varje gång hon såg en chans att dra, egentligen har jag ju inte en chans att få stopp på henne om hon skulle vilja dra men det är det bästa med Kix - het häst men känslig i munnen! Så när jag då började ta tillbaka henne så lyssnade hon faktiskt och infann sig i att gå i ett lugnare tempo och jobba på bra! Vilken aktivitet i bakkärran hon fick på slutet!

Tömkörde ju även Jeppe som inte fattade grejen med att gå på en volt och jobba ordentligt utan tyckte att när man skulle trava så gör man det i slowmotion verkligen och som att han nästan var fastskruvad i marken. Men efter lite brottning med honom så lyckades även han slappna av och jobba igenom ryggen och få med sig bakkärran och såg riktigt trevlig ut :)

Tömkörde även Goldie den dagen och hon fattade direkt vad det gällde när jag bad henne om något, dock var hon väldigt spänd i bogen i båda varven och ville inte släppa alls, fick kämpa som ett djur med henne. Hon började med att skjuta ut bogen så fort jag började ställa henne lite, spelade ingen roll åt vilket håll jag ställde henne, hon skulle bara inte var medgörlig för fem öre. Men efter mycket svett och lite skrik så släppte även hon något dock inte så mycket som jag ville, men det var en börja iaf. :)

Nu ska jag glo på tv och gosa ner mig i sängen!