8 augusti 2006 - 8 augusti 2011

5 år , det är sjukt. Har haft Kookaii i 5 år idag, min prinsessa.

Glömmer aldrig dagen då vi tog hem henne, min prinsessa. Känslan av att lasta ut sin första storhäst ur transporten, den känslan obeskrivlig. Känslan av att få se henne i mitt stall, i mina ägo - min häst. Obeskrivligt. ♥

Min Kookaii ♥
Bilder från vinter 2010/2011

Hittade min kamera och hittade bilder på Kookaii från i vintras :)

Det är inte så jätte bra kvalite på bilderna, har inte kommit underfunn med min kamera riktigt ;)
(Om ni undrar varför staketet ser så lågt ut är för att de stod på säkert 30 cm packad snö)Kamerna följer med till stallet idag :)

Torsdag 4 Augusti

Kass update så det heter duga men det visar väl bara att man har ett liv utanför internet ;)

Kookaii har nu fått byta hage, äntligen säger hon! Hon var trött på att alla ponnymammor ville ha in sina hästar på nätterna för att de hade "satt" vinterpäls - vinterpäls in MY ASS! Och att de kändes slöa osådär, det går jag inte med på! Hästar sover bättre inomhus för att de vet att de är säkra där men de folk inte fattar när hästar står ute är ju att de turas om att hålla vakt hela natten, det är så flockdjur funkar liksom, det är aldrig EN häst som alltid håller vakt, de turas om!
Men de förstår inte vissa, tyvärr. Och tyvärr blev Kookaii drabbad av att stå inne på nätterna när det var kanon väder osådär, jag kan köpa att man låter sina hästar stå inne kvällen innan tävling och om det är skitväder liksom, men mer än så ska det inte vara på sommaren tycker jag.

Just ja, lite ridpass!

I måndags red jag på banan, det var riktigt svettig, shit! Men Kookaii skötte sig kanon, var lite irriterad över flugorna och något stel i framridningen, men släppte så jäääkla fint på slutet men lilla prinsessa :D  Mycket tempoväxlingar och voltarbete, blev lite bommar också som låg fram, var alltså två bommar som låg på långsidan ut med ridbanan, jag red först på i normalt tempo för att se hur många Kix fick plats med i normalt tempo, för att sedan se hur mycket jag kunde korta och länga för att få in så många/få galoppsteg som möjligt, de gick kanon!
Red sedan av henne i 30 minuter i skogen

I tisdag longerade jag Kickan och de väldigt bra, hon var mjuk och lyssnade på varje kommando jag vill ha! Hon tog sina små glädjeskutt ibland, men det får man göra tycker jag! :D Promenrade av henne i 15 min i skogen.

Igår var det klättring på schemat och det är lite svårare att hitta bra klättringsstigar i det nya stallet, men med lite felridningar där vi hamnade i en fårhage och sådär så gick det bra och vi hittade fina vägar som vi red fram och tillbaka i, enbart i skritt och lugn trav. Börjar alltid med skritt några vänder för att se om de klarar av de. Men med den rumpan Kookaii har så är det inga problem med muskler, hon skötte de kanon och jävla va hon trampade på och kämpade ;)
Min prinsessa ♥

För övrigt ska jag ta med mig digitalkameran till stallet någon dag, jag vet jag suger på att lägga upp fräääscha bilder men ni få som läser får överleva några dagar till ;)


Måndag 1 Augusti

Då är snart sommaren slut och det är redan första augusti, helt sjukt. Det är mycket som händer i augusti, konstigt nog. Min mamma fyller år imorgon, en av mina närmsta vänner fyller år imorgon och min brors flickvän fyller imorgon, har två vänner som fyller i augusti. Jag ska på dop den 21.a och sen den 23.a fyller Emmapemma fågelskrämma(http://claessonslife.blogg.se) 21 och den 25.a så fyller min lilla Noomie(http://lexx.blogg.se) år också :)

Men nu åter till Kookaii..
Igår red jag på banan och skulle rida ett lättare dressyrpass. Jag börjar med att skritta fram som alltid i 15-20 minuter, och sen börjar jag att korta tyglarna till halvlånga tyglar och börja med lite serpentiner, stora volter och att rida på stora "åttvolter" men så fort jag gick in på böjt spår var det som att hon sladdade med bakrumpan, och sen provar jag att trava på rakt spår men jag kände ingen hälta, blev väldigt tankspridd hoppar av och känner på hennes bakbenen och känner att hon är något varmare i högerbak på senan. FAN OCKSÅ!
Sen så tog jag av all utrustning förutom tränset och hämtade en longerlina för jag ville se hur hon gick, och likadant på volt spåret med lina.

Ska se hur hon går idag och är hon likadan så ska jag låta henne vila några dagar. :)