Oturs år

Jaha ja, nu har min lösning till Kookaii kommit och ska nu behandlas i 7 dagar, ska smörja in den här starka cortisonlösningen 2 ggr om dagen nu då i 7 dagar :(
Kookaii har dessutom lyckats få ett nytt sår på den andra hasen och är dessutom halt från ingenstans.. *suck*

Kookaii kommer dessutom stå i sjukhage i minst en vecka pga det starka cortison preparatet..

Sorry ännu en gång för kass uppdatering..


Tisdag

Är i stallet just nu och bloggar därför ifrån mobilen (:

Har precis mockat klart och ska nu ta in Kookaii för att rengöra sår och lite sånt :)

Statusen för Kookaii är som innan, svullen men inte halt, öm eller någon feber.
Har pratat med VET igen och vi misstänker en slemsäcksinflammation och den måste behandlas snarast för att Kookaii inte ska få kronisk inflammation i hasen och då utveckla piphas som det så vackert heter..

Piphas är mest ett skönhetsfel och borde inte störa hästen det minsta!
Så nu väntar jag på att Apoteket ska höra av sig för att säga att jag kan hämta ut min medicin till Kix :)


Puss


Uteritt ännu en gång

Började dagen med att ha lektion för en tjej i stallet idag, det gick bra! :D


Sen var det bara att göra i ordning sin egna häst och ta sig ut på en fin skrittur i det fina vädret, jag älskar höst!
Kookaii skötte sig bra(hur svårt är det att vara ute och skritta i en timme egentligen?;)) Vi skrittade på i rask takt för att verkligen få igång blodcirkulationen men svullnaden vill inte ge mig sig. Jag spolade av det svullna benet i 15 minuter efter ridturen för att se om det ville ge med sig, men icke! Förstår inte vad jag ska behöva göra?! OH, det är så tråkigt med att ha en skadad häst där man inte vet vart skadan kommer ifrån? Någon som kan hjälpa? :o

Inte ens jodopax omslaget vi la under natten hjälpte, inte ens lite..
JAG HATAR ATT VARA OVETANDE NÄR DET GÄLLER MIN HÄST!!!

Men men, that's life!

Här får ni lite bilder på damen tagna med IphoneBilden ovan är från när Kookaii gick omkull i hagen och skadade sig ordentligt, denna bilden är ifrån maj-2011


Bilden ovan är från när jag blev sparkad i somras av Kookaii


Bilden ovan är det näst nyaste såret i våran samling nu :/ Fick det för en månad sen ungefär


Såhär ser Kookaii ut just nu i sin has och på benet, dålig bild men man ser nog lite skillnad


Och här har ni det nyaste såret i våran samling :D
Uteritt

Tog tid idag i stallet också, jag älskar att bara vara i stallet och få mysa runt och pilla på det mesta och ta det lugnt i stallet :) Har spenderat 5 timmar i stallet idag. :D

Skrittade ut en sväng i skogen idag med Emma och hennes islänning i en timme i skogen. Kookaii kändes fräsch men lite jobbigt i uppförsbackar med tanke på henne svullnad i benet, inte så konstigt att det är jobbigt att röra sig när det ser ut som att hon har en handboll i hasen liksom. Vi skrittade på lungt och fint i skogen och hade trevligt samtal och diskuterade det mesta :) Kookaii skötte sig som sagt riktigt bra men kossorna är väldigt äckliga dock säger hon. ;) haha! Vi kämpade på i uppförsbackarna men de var tungt sa hon då det är jobbigt att ta i riktigt ordentligt. Men det gick :)

Nu ska vi ut och skritta i några dagar för att sedan börja trava lite lätt och se om svullnaden vill ge med sig. Ska även ner till Hööks och införskaffa mig stallbandage att ha på henne på nätterna och se om det kanske vill ge med sig ännu lite till. :)

Ska snart ner till stallet igen för att linda Kookaii med ett jodopax omslag över natten som veterinären sa att jag skulle göra. Dock blir det svårt att få det att sitta över hasen skulle jag tro, men min mamma till sjuksköterska löser nog det ;)
Foto: Emma Claesson

Heldag i stallet

Igår blev det minst sagt en heldag i stallet, kom till stallet vid 10 och upptäcker att Kookaii fortfarande inte är helt bra i sitt ben, fortfarande svullen men ingen feber och ingen hälta.. Jag ringde veterinären och rådfrågade ännu en gång och han skulle komma på eftermiddagen. 

Vid 11 for jag hem för att dra ner till stan på ett möte som tog 30 minuter och sedan var det stressigt hem för att slänga i sig käk och sedan dra mot stallet igen. Kom till stallet vid 1 igen och sen var det bara att vänta på veterinären som dök upp vid halv 5 och började då att klämma och känna på Kix's ben, men han kunde inte hitta något. Han såg inte heller något hälta eller något ovanligt med min häs(tvi börjar bli stammisar hos min veterinär nämligen, det är nämligen nionde skadan på ett år...) Så sa han att vi skulle avvakta och jag skulle ut och skritta henne i ungefär en timme så hon börjar röra på sig och få igång blodcirkulationen och se om svullnaden höll i sig efter passen. Får helt enkelt se idag när jag ger mig ut :)

Han sa att jag skulle ringa om hon blev värre alltså få feber eller något sådant och svullnaden blev värre, hon börjar  bli halt m.m

Så vi får väl helt enkelt se hur det blir idag!

Nu ska jag åka till stallet!


Mot stallet

Ska strax röra mig emot stallet för att se om jag kan komma ut och motionera min häst men antagligen inte, men vi får se. Jag skulle ju haft med mig kameran till stallet igår och det hade jag MEN jag hann ta en bild sen dog kameran men nu är den full laddad så ingen ursäkt idag inte!

Nu ska jag byta om!

Seee you later


SUCK

Varje gång jag skriver att Kookaii är igångsatt efter skada så slutar det alltid med att Kookaii hittar något nytt sätt att skada sig på.. Och så har hon gjort även denna gång..

Just nu har Kookaii trampat sig själv på vänsterbak och fått ett sår precis ovanför hoven på framsidan utav bakbenet, detta lyckas hon med efter att ha varit ut i hagen i 2 timmar. Jag slängde ut hästarna vid 9 imorse & vid 11 tog jag in henne för att rida, men icke. Hon har skadat sig och dessutom är hon svullen i HÖGER has också...Jag funderar på att lägga av med hästar?!

Eric Lamaze & Hickstead

En världshäst har fått lämna oss idag. Hickstead är hästen som dog på tävlingsbanan idag när världscupen gick idag.
De kom runt banan med 4 fel och på utvägen faller Hickstead ihop.

Hickstead tog OS-GULD 2008 och idag har han lämnat oss!

R.I.P Hickstead


Födelsedag

Den 3 novenber blev jag 20, jag blev firad av mamma,pappa&pojkvän på morgonen, men så igår så hade vi släktkalas och jag fick min efterlängtade hjälm som jag velat ha sen den kom ut, jag vet inte varför jag inte köpt den tidigare då jag iofs haft pengar men samtidigt är jävligt snål ;) haha
Dessutom fick jag ett par ridhandskar från min morbror med familj som jag älskar! Hittar dock inte bild på dem eller vad det är för märke! Sköna är dem iaf! :D

John Whitaker by Charles Owen
Oj, vad inlägg det blev nu! :)
Imorgon åker kameran med till stallet, får se om jag kan få någon att fota när jag rider :DKlippning

I måndags klippte jag tre hästar och det tog sin tid, jag började med att klippa Goldie, hon ska bara ha en liten klippning på halsen och bogen. Vi hade brems på och hon stod som ett lamm, hon var klar på 40 min.
Sen var det dags för Jeppes tur och honom kunde jag inte ens starta maskinen framför så det var bara att bremsa honom också och sen stod han som ett lamm också, han skulle också bara ha en klippning på hals och bog så han var ju klar på typ 40 minuter han med.

Sen var det ju dags för min dam... Det gick inte alls, vi var tvungna att ge henne lugnande och bremsa och då gick det knappt iaf, hon stod och spände sig, ryckte till lite här och var och jag kunde inte klippa upp mot halsen för då kastade hon sig åt alla håll då hon är väldigt rädd om sina öron.. Dock blev hon klippte efter mycket om och men, dock är hon ju inte snygg för fem öre så tur att jag inte ska ut och tävla eller träna ;)

Bilder kommer på detta :D

Dagens ridpass

Nu är Kookaii igång igen efter sin skada och sin tappsko.

Idag blev det ett pass på banan och Kookaii skötte sig kanon!

Började med att skritta fram länge och tog mig verkligen tid att få henne varm i hela kroppen och gjorde öppna,sluta,skänkelvikningar och voltarbete. Kix var mjuk från första början och hon var taggad till tusen på nästa uppgift, hon sökte sig hela tiden efter nya uppgifter och var riktigt taggad till arbete idag, så skönt!

Efter att jag skrittat i 45 minuter så började jag att trava och då gjorde jag samma sak i traven och hon gick så jäkla bra! Hon lyssnade på minsta lilla hjälp och var allmänt alert på mig. Vi red över bommar också och jäklar vad hon släppte fint i ryggen och trampade på med den lilla baken, hon var kanon fin och i slutet så red på jag en ganska liten åttvolt med en cavaletti i mitten av volten, hon blev riktigt mjuk och fin i båda sidorna och det känns kanon!
Så när hon gjort vad jag bett henne om så avslutade jag ridpasset och skrittade ut i skogen i 30 min.

Folk undrar säkert varför jag inte galopperade men jag har fått lära mig att när det går bra så ska man sluta och ge sig där. Annars blir det ju lätt tråkigt och enformigt för hästen, hon gjorde allt jag bad henne om utan tjafs och då är jag nöjd. Hon brukar annars stressa lite efter galoppen och då är man tillbaka på ruta ett med henne för att då är hon lite stissig och nervig och när hon gick så jäkla bra i travarbetet så räckte det med de :)

/E.