Hopptävling & en mysig häst

Igår hade vi den årliga hopptävlingen i Stall Norrgård, då Kookaii var skadad så kunde jag ju inte vara med och tävla, utan fick istället jobba som funktionär & banbyggare. :)

Alla andra tävlade så klart de gick från bom till 70cm! Vi hade våran speaker Kristina med mikrofon i högsta hugg och hennes man Bengt som tidtagare :)
Jag skötte banan och kämpade på,  vi grillade korv, skrattade, pratade och diskuterade massa grejer (:

Sen tog pappa och jag in Kookaii och gosade massor med henne, jag har världens mysigaste dam. Pappa har dessutom fått tillbaka sinnet för att mysa med hästarna, han är kanon på att hjälpa till! Kookaii skämdes bort med morot efter morot och blev borstad.
Såret ser jätte bra ut och svullnaden är helt borta, så idag struntade jag i att linda det och la bara på salva istället.

Så snart är det väl dags att köra igång henne igen efter 1veckas vila, insåg att jag glömt minska på henne mat så jag har väl en raket att rida sen, haha! Men bättre de än att ha en häst som inte vet vad gas är ;) Haha

Nu är det dags att glo på tv och sedan får jag mat!
Puss&Kram
Fick mig en funderare

Jag blir alltid så tankspridd på kvällen och sitter och tänker på att jag faktiskt har haft Kookaii i 5år den 8 augusti 2011, det är sjukt. Jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Jag var alltså 14(skulle fylla 15) när jag lämnade ponnyåren. Oj, vad gammal jag känner mig.

Vad har jag då gjort i 5år med min Kix?
Jadu, det är frågan. Jag har lagt ner blod,svett, tårar och lycka på min fina häst. MIN KOOKAII
Jag har alltid haft tanken i huvudet om att vissa inte har trott att vi skulle klara oss ur den sitsen vi en gång satt i. Jag kan själv inte förstå att vi har gjort det. Så mycket som jag lagt ner på denna dam är sjukt. Jag kan knappt förstå att jag äger henne än idag för så många gånger som jag ville ge upp, så många gånger som tanken slog mig att en vacker dag kommer det gå riktigt illa för oss båda, någon dag när hon får sig ett av sina ryck så kommer vi båda att bryta vartenda ben i kroppen.
Men det har inte hänt(peppa peppa ta i trä) - vi överlevde båda två, vi överlevde utan några större skador.

Jag kan inte tänka mig att ha en annan häst, Kookaii är Kookaii och det är Kookaii jag ska ha. Inga dimmor när det kommer till den frågan. Jag kan säga med handen på hjärtat att det har varit värt varenda sekund,minut,timme,dag och år av blod,svett,tårar och lycka.

Det finns inte ord till att beskriva min kärlek till min stjärna. Hon är verkligen livglädjen i mitt liv, hon är den som får mig att komma upp till stallet och tänka att har jag kämpat i 5år redan så är det inte dags att ge upp än.

En bild säger mer än tusen ord♥

Torsdag 26 maj

Nu börjar jag ju bli lite duktig på det här känns det som ;) Haha

Kookaii är som sagt fortfarande skadad men såret ser bra ut :) Hon är svullen över knäet som innan det är vätskefyllt också, får se om det blir till att ringa veterinären så han får komma och tömma det kanske.. Får se om svullnaden lägger sig.

Jag är ju så jäävla töntig när det kommer till min lilla stjärna.

På tal om absolut inget annat så tycker jag att folk kan säga vad jag ska skriva om? Jag har ju ingen motivation till att skriva om det inte är någon som läser först och främst plus att jag har ingen aning om vad jag skriva om..

GE MIG FÖRSLAG!!

Då kanske jag till och med orkar börja fota lite i stallet också, haha

Nu ska jag funderar på om jag ska åka och köpa godis eller inte .. ;)


Tooodieloo! :D
Kookaii i sina glansdar , här i 120 klass :)

Onsdag 25 maj

Nu är det ju som alltid när jag har blogg..  JAG SUGER PÅ ATT UPPDATERA!

Men jaha ja..
Ännu en gång är min häst skadad, alltid är det något!

Men denna gången blev hon inte sparkad iaf, för nu är min häst klumpig och går omkull i hagen och skrapar upp sitt ben själv.. Jaja, det är väl baksidan med att ha häst...

Iaf, vi skulle släppa ihop min häst med de andra hästarna och det gick jätte bra.. Vi tog iofs ut två stycken för att ägaren ville vara med men hon var inte hemma. Sen när hon kom hem släppte hon in sina hästar och även det gick jätte bra. Förutom att min häst ÄLSKAR att race och bralla runt så gör hon det när de har hälsat. Hon ska tvärnita och gör detta på halmen som är glashalt när det är blött och hon får inget fäste och benen viker sig, hon landar på sina egna framknän i högfart och slår sig ordentlig och skrapar upp sitt höger fram ben, lite under knäet sitter det, jaha ja tänkte jag. Surt. Knäet ser ut som att hon har en handboll in opererad typ. Men men..
Vi slapp veterinär iaf och såret läker fint, förutom då hennes handbolls knä...

Så nu går hon lindad och är tillbaka i sjukhagen.. Typiskt!


Mer uppdatering kommer!! ;D


Dagens ridpass

Började med att rida fram i skogen i 30-40 minuter, hon hade lite överskottsenergi och drog i väg på början av galoppen och blev lite stressad och de mesta var vääldigt läskigt. (:
Sen red jag tillbaka mot stallet och red dressyr på banan i 30 min ungerfär. De var inget avancerat , lite öppna och skänkelvikningar och lite enkla galoppombyten bara :) Hon skötte sig kanon och gick på riktigt bra! Är så stolt över mitt lilla energimonster (;

Till helgen blir det lite uteritter osådär och på söndag som vi släppa ihop Kookaii med de andra hästarna, så hon slipper stå själv för det är lite tråkigt tycker min dam. (:


Nu ska jag slänga mig lite käk och sedan ska jag göra mig iordning för ikväll blire bio (:
/Elin

Nytt stall!

Jag har numera flyttat ifrån Stall Furulund efter 11 år uppe i Mariebo. Numera ägnar jag&Kix våran tid i Stall Norrgård!

I stall Norrgård finns det 14 boxar och just nu är det 13 boxar som är upptagna. Kookaii står jämte ett 3årigt Ardenner sto som heter Kimberly och det går bra! I början var det lite tjafs då min dam är ganska gnällig. Haha (:
Just nu går Kookaii själv då hon nyligen är avmaskad och ska kunna känna in miljön så står hon i en hage på 20x10m.
Allt går väldigt bra och hon håller sig lugn och är väldigt nyfiken på de andra hästarna. Hon håller sig lugn och det känns nästan som att hon har lugnat sig(:

Jag vet knappt vad jag ska skriva om så ge mig lite tips? Jag ska ta bilder på de nya stallet idag, har bara några mobil bilder som är tagna inomhus men jag ska slänga upp dem nu (:
Ska låna mammas digitalkamera och så ska jag ta lite nya bilder så ni får se hur vi bor nu :)


Stallgången, Kookaii's box är den med 3höpåsar
RidbananKookaii's hage nuCeasar


JeltezeRockyGoldie
JezperKookaiiKimberly (Kookaii's granne )Hero
Zandy
PralinMyggan - minstingen i stallet (: Mäter hela 80cm i mankhöjd ;)

Saknas bilder på Lukas och Cossie för de stod redan ute när jag kom! Så ni får bilder på dem senare :D


Glöm inte ge förslag på vad jag ska skriva!