Avkastning och ett brunstigt sto

Kookaii är just nu inne i sin brunst och är alltså vidrig! Med humör enda ut i öronspetsarna så är hon inte världens lättaste helt plötsligt.
I fredags tömkörde jag igen och hon var kanon fin verkligen, kommer åt henne så mycket lättare än vid longering.
Lördagen var väl sådär, hon var taggad till tusen att få galoppera av sig men nu när hon brunstar så vägrar hon att ta vänster galopp. Så iaf, jag red ut i skogen igår och fick möte av 3 hästar som hon tyckte att hon skulle följa med, men icke sa nicke säger jag och hon börjar bråka med mig. Sen lugnar hon ner sig och allt är fint. Hon var kanon fin i traven! Jag tänkte att jag ska ta en galopp för en lång och brant uppförsbacke som jag vet kommer, och vad gör jag då? Jo, jag fattar vänster galopp, vad händer? Kix gör ett sånt jävla tjut och lyfter två meter upp i luften och slänger av mig. Fin fint, det slutade med att hon sprang hem, jag pajade min fot och är öm i hela kroppen!


Första avsittningen på 4 år, gott att smaka grus! ;)


Helgen

I fredags var det dags för tömkörning på den lilla damen, hon var kanon fin! Vi har ju iofs bara börjat med tömkörningen så jag är ganska ny på den fronten också, men det blev mest volt arbete i skritt & trav, vi tog två galopper och hon sökte sig långt ner och man såg verkligen hur ryggen följde med henne, riktigt bra bakbens aktivering!
Ställde henne väldigt mkt i båda varven, ganska mkt utåtställd i vänstervarvet med tanke på att det är där hon är som stelast och jobbigast att komma åt, men på slutet släppte hon riktigt fint!

På lördagen var det vilodag för min dam för att mamma hade henne då jag var fullbokad hela dagen, så mamma gjorde de vanliga sysslorna, myste och borstade lite på den damen som fäller som jag vet inte vad.

Igår, alltså söndag så hade jag med mig Tuva till stallet, hon hjälpte mig med att mocka, göra mat och hö! Hon har alltid velat slänga sig i hö högen som vi har på löftet! Hon fick även rida en sväng så vi skrittade på vår kära grusväg! Det gick kanon! :)

Sen idag så är det min äckel dag då jag stressade som fan i stallet och ramlade i trappan till höloftet, skrapade upp mitt ena ben och landade på min höger arm!

Nu måste jag fortsätta här i skolan och fördriva tiden i 3 timmar!!
Puss&Kram ♥

Kookaii

Detta är en blogg som kommer att handla om mitt 10 åriga sto Kookaii. Bloggdesign är på ingång men först kan jag väl berätta lite om Kookaii.

Jag skulle gå över till storhäst från min fina c-ponnuy Iggy Pop, det var i Juni 2006 som vi var och kollade på massor av hästar. Jag föll dirket för den fina fuxen som hade hjärtat på rätt plats och med det där envisa men ack så underbara humöret. Hon kom till mig 8/8 2006, då var hon min. Kookaii är damen med det där lilla extra, om man kan ta vara på det. Hon är en energisk dam med en massa humör och ett temprament som lever med gnistan i ögat och förgyller mitt liv. Hon är ett sto e.Krius xx 906. Hon är svensk född uppe i Västerås på Askö stuteri. Hon är ett fux sto på 170 i mankhöjd och har en stjärna mitt i pannan. Hon är världens snällaste att hantera på marken det går att göra vad som med denna lilla dam. När man sitter upp på hennes rygg märker man hur lycklig hon blir av att arbeta, hon är en riktigt arbetsmyra och det är nästintill omöjligt att göra henne trött. Hon är också ett matvrak som gör vad som helst för att få mat. Hon är stjärnan i mitt liv och jag är som lyckligast när jag sitter på hästryggen och känner vinden i mitt hår.  ♥