Morgonpromenad!

Var ute på en morgon promenad med mamma och hundarna idag :) gick i 45 minuter :D
Och det gick allt annat än långsamt :)


The end is near


She's done it again!

Jajemän, igår fick jag samtal ifrån en tjej i stallet som sa att Kookaii blöder ifrån sitt ben, jag sa att jag inte hade möjlighet att åka ner just då men att jag skulle komma. 3 timmar senare så ringer kvällsfodraren som säger att hon blöder från höger fram, och 2 sår på vänster bak. SUCK!

Det var bara att åka ner och se vad hon lyckats ställa till med.. Jag kom dit och Kix var sur över att jag kom och störde henne när hon stod och åt sin kvällsmat. På frambenet såg det ut som en broddspark men jag förstår inte hur hon lyckats med det då våra hästar bara få ha frambroddar i ute i hagen, kan det vara någon som glömt ta bort sina broddar bak? De andra två såren på bakbenen såg ut som små sticksår men Kix var inte jätte pepp på att jag skulle röra dem då hon var arg för att jag tog bort henne från maten medan alla andra fick stå och äta så hon var väldigt otålig så kunde inte avgöra om hon var öm eller om det var för att hon tyckte att jag var dum som inte lät henne äta.. haha, jag ska ha ett fullblod som ska vara svåra att hålla hull på men inte på min häst, hon står för den % som äter som en shettis och som lägger på sig därefter! Haha :)


De senaste skadorna i våran samling...


Sämsta dagen i mitt liv

Denna dumma sjukdom styr min kropp väldigt mycket nu!
Jag har min sämsta dag på väldigt länge med sjukdomen.
Känns för tillfället som att jag sprungit ett marathon men har gått med hundarna i 15 min..

Nu ska jag ta och vila efter mitt marathon..


Foder

Jag tycker att det är en djungel att hitta rätt foder för sin häst. Man vet inte riktigt vem man ska lita på. För ringer man foderföretagen så rekommenderar ju dem enbart sitt egna foder och sådär.

Jag tycker det är skitsvårt verkligen. Jag skulle vilja testa Kookaii på ett havrefritt alternativ men är inte villig att betala 230 kronor för 25 kg som jag sedan gör åt på 12 dagar, inte helt okej i mina ögon. Just nu äter Kix Krafft Grund och funkar okej på det, dock är det som så att när hon blir ståendes så exploderar hon, vilket är ganska jobbigt får då är det nästintill som så att man inte vill att hon ska vila för att man vet att kampen kommer dagen efter sen.

Jag pratade med Kraffts foderrådgivning idag och sa att vårat grovfoder var så pass bra att om jag vill så kan jag minska kraftfodergivan och inte behöva ge henne så mycket för att det täcker upp allt som behövs iaf. Dock så tycket hon att jag skulle öka grovfodergivan med 4kg och då skulle det vara en perfekt foderstat..

Kookaiis foderstat just nu:
10kg hösilage om dagen.(en ganska liten mängd med tanke på hennes storlek)
1 kg betfor om dagen
2kg Krafft Grund om dagen, dock inte nu när hon inte är helt igång.

Foderstaten som Krafft vill att jag ska ha:
14kg hösilage om dagen
1kg betfor om dagen
2kg Krafft Groov Sensitive om dagen.

Då tycker de att den skulle vara perfekt, men jag vet inte.


Tips någon?
Graves Sjukdom/Giftstruma/Hypertyreos

Jadu. Denna sjukdom finns i många namn men det är väl som man säger, kärt barn har många namn...

Vad vi nu ska kalla denna sjukdom styr just för tillfället min kropp. Min kropp gör inte mer än vad den klarar av och gör jag något som min kropp tycker att den inte klarar av så säger den stopp genom att jag får hjärtklappningar eller att jag svimmar. För att ta något exempel så anser min kropp att jag inte kan stå upp och laga mat utan jag måste sitta på en stol vid spisen, och jag lagar ingen avancerad mat ska jag säga er, jag måste sitta ner och tömma diskmaskinen, när jag går en 20 minuters runda med hundarna så kan det vara som så att jag måste stanna mellan 5-10 ggr för att klara av promenaden.

Nu undrar folk säkert hur jag klarar av att vara i stallet och det undrar jag med men jag kommer mer ingående på det..

Hypertyreos: är ett jobbigt ord och det innebär att man har för hög ämnesomsättning, det innebär att jag har för högämnesomsättning med andra ord.. Jag tänker inte gå in på alla olika prover som man tar för det är för komplicerat och då måste jag sitta och fråga min mamma men det orkar jag inte. Det enda jag vet är att ett prov som heter T3 som mäter det aktiva sköldkörtelhormonet och där MAXvärdet får vara 5 och när det upptäcktes på mig att jag led utav detta var att mitt värde låg på 40, vilket innebär att min ämnesomsättning var 8 ggr för hög, vilket är ganska mycket.

Giftstruma: Innebär att man har en inflammation på sköldkörtlen som sitter i halsen, precis ovanför nyckelbenen sitter den. Min sköldkörtel syns jätte väl för att den är inflammerad och det ser ut som att jag har en bulle i halsen ungefär. (: Med giftstruma riskerar man att ögonen kan ploppa ut, det låter hemskt men det är sanningen, inte så att ögonen blir hängande men det tror jag ni fattade, men som på en chockad teckand figur ungefär. Så kan jag se ut och jag har redan fått en ögonreaktion som det så vackert heter.
Mina ögon har inte påverkats jätte mycket men det kan bli värre om man inte lugnar ner min sköldkörtel snabbt.

Jag äter medicin för att "slå ut" min sköldkörtel och sen äter jag även en annan medicin som gör att jag kan styra min ämnesomsättning själv.

Graves sjukdom: Graves är alltså giftstruma och Hypertyreos ihop, det är det som alla läkare säger att jag har. Jag själv struntar i vad det heter jag vill bara bli av med skiten.


Har har ni en vääääldigt fortkortad verison av det jag lider av men men!

Bilderna från när jag låg inne första gången i maj 2008

Woop woop

Förlåt för dålig uppdatering, jag har haft ett par tunga dagar med mycket att ta hand om..

Jag hatar denna dumma sjukdom och min kropp som inte låter mig göra vad jag vill :(

Och förlåt för de deppiga inläggen som varit!

Men nu är jag fit for fight igen efter några jobbiga dagar ;)

Ses snart igen ;)


Stronger

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone


Just nu


<3


God morgon

Nu ska jag åka till stallet! Dagen är planerat för fullt så kommer antagligen inte bli mer än detta inlägg idag..

Kanske bloggar från mobilen! :D
För övrigt har det kommit snööö :D
Ha en braaa dag!

Historien om att få Kookaii

Det var en varm sommardag i Juni 2006, tyvärr kommer jag inte ihåg datumet eller något sådant. Jag, pappa & min syster åkte ut mot Hjo till ett försäljningsstall där jag skulle provrida 2 hästar, ingen av dem var Kookaii.
Den ena var ett sto som då var 8 år, kolsvart med en smal bläs och hon var runt 162, verkligen i minsta laget för mig och jag var ganska tveksam till denna häst överlag men jag blev totalt förälskad i hennes utseende. Den andra hästen var ett holländskt import sto som var 9 år då, hon hade världens finaste chokladfärg och jag blev totalt förälskad i denna häst. Hon var allt jag letade efter, men så frågade ägaren om jag vill rida mer hästar och jag sa ju självklart ja.

Ut kommer det finaste fuxstoet jag någonsin sett, hon hade en glimt i ögat som bara sög mig in! Hon var 5år och hade en fin stjärna i ansiktet, hon bara stod där och tittade på mig och jag blev förälskad innan jag ens suttit på henne (hade jag köpt häst efter utseende så hade jag haft fööööör MÅNGA hästar) Jag fick sitta upp och jag blev så besviken när jag red henne, hon var inte alls det jag letade efter! Hon trippade, var hetsig och inte något som jag alls ville ha!
Men så blev jag tillfrågade om jag ville hoppa och jag tänkte att jag kan ju inte tacka nej, jag kanske ändrar mig. När detta fuxsto fick syn på hinder så var det något som tände till, hon blev till ett krutpaket och jag sken upp som en sol.

Fortsättnings följer!

tyvärr finns inga bilder ifrån detta

Barnvakt

Just nu så sitter jag och kollar på tv då bebis sover :)

Min lilla favorit är vad hon är (:

Jag byter lite tjänster med min vän och mamma till bebisen, hon får åka till stallet och fixa där och jag får gosa med min favorit :D

Nu ska jag återgå till bebis och tv :D


Heartless

Kunde tyvärr inte komma på någon bättre rubrik så fick bli en låttitel. :)

Hoppas eran dag har varit bra, jag själv ligger hemma och slöar om jag inte är i stallet vilket jag oftast är ganska länge.. Det är inte lätt att göra något när man är sjukskriven och alla andra jobbar liksom. Man har så satans tråkigt hemma och jag kan inte komma på något att göra förutom att ligga och kolla på mina favorit serier :D

Det finns inte heller så mycket att skriva om Kookaii förtillfället heller då hon inte rids fullt så då kan jag ungefär bara skriva att jag var ute och skrittade men förhoppningsvis blir det ändring på detta snart så att jag kan uppdatera mer om min kär häst :)

Nu ska jag fortsätta kolla på mina serier och sen gå och lägga mig för jag ska vara barnvakt imorgon åt min favorit!

Tänkte skriva ett inlägg om min sjukdom någon dag och även en liten historia om min häst som så många faktiskt inte vet om.. En ledtråd är att det var inte Kookaii som skulle bli min häst först!

Ikväll så kom min bästis förbi också på lite kedjerökning och massa skitsnack :)

GodnattSomeone special

Tack Emma för att du hjälpte mig med designen! Jag är helt väck när det kommer till sånt :)

Designen suger!

Jag vet, jag kan själv inte göra någon design och om jag hade kunnat så hade jag väl slagit ihjäl någon för att mitt tålamod inte är på topp! :(

Ska försöka övertala någon snäll själ som kanske vill göra det, skulle ju vara lite roligare med en personligare design liksom, men de få som läser min blogg får faktiskt stå ut :P


Never regret something that once made you smile

Kan inte gå vidare, kärleken är tung, men glöm inte bort att bara du är min kung


Storm

Det är storm ute och jag kam inte sova då, bättre blir det dock inte av att sova själv utan min man som var för trött för att sova hos mig! :(

Jag hatar att ha plats i sängen utan att behöva knuffas för att få plats! ;(

För övrigt så skrittade jag ut en sväng med min pärla till häst idag, var mysigt kunde dock varit utan blåsten man annars var den myyyys :D

Nu måste jag försöka sova har utsläppet i stallet imorgon, så det blir upp tidigt som faaan!


Måndag 2 januari 2012

För tillfället sitter jag hemma hos min man som fyller 21 idag och medan han spelar så sitter jag här :)

Hoppas ni hade ett bra nyår för det hade jag, love it!

Idag skrittade jag uppsuttet på Kix för första gången på vääldigt länge och lyckan var total! Gud vad jag har saknat de. :) Har dock ridit andra hästar men det är ju aldrig samma sak som att rida sin egna :)

Vi skrittade bara på banan utan några som helst krav, red runt där på lite volter på långa tyglar i 25 minuter :) Dock har nog väder gudarna något emot mig för när jag ska sitta upp på hästryggen börjar det alltid att regna?! Vafan liksom?!

Nu ska jag fira min man och sedan ska jag läsa mina nya älskling böcker ♥


(i brist på annan bild)